Llucena: Camí d'Armiyà

La senda comença en el pàrquing de l'antiga escola del mas de la Costa junt amb la pista formigonada que dóna accés a l'esmentada masia. Des del pàrquing prenem una senda ben marcada que ix a la dreta i que ens poc minuts ens deixa junt amb un pou i un abeurador de bestiat. Des d'ací, comencem l'ascensió al cantal de la bota, per un camí a trossos empedrat que passa pel costat de l'antiga escola, hui reconvertida en refugi del CEV i que va zigzaguejant entre bancals en forta pujada fins a arribar a un tram de pista forestal en suau declivi que a uns 500 m. ens deixa de nou en el camí que va cap al mas de Sabater.

    Després d'una curta pujada trobem la bifurcació de dos camins. Un ens condueix cap al mas del Sabater i Penyagolosa (PRCV79, esquerra) i, la senda de la dreta, ens condueix per la nostra ruta cap al mas d'Olaria en uns 12 minuts.

    Des del mas d'Olaria, prenem l'antic camí del mas de Bernús que passa entre les cases (hui derruïdes) del mas, i ens condueix entre bancals al pou de la Canaleta i mas de la Canaleta.  Una vegada passat el mas de la Canaleta, continuem en suau descens fins Casa Paula on agafem una pista forestal entre camps, que ens porta al mas de Bernús: dominat per una paret de roca calcaria que ens serveix de referència durant una bona part del camí. Des del mas de Bernús just en la bifurcació de dos pistes, prenem el camí que, en franc descens, ens porta al mas del Vincle i al barranc de la Font Blanca, el qual creuarem, per a desprès ascendir per fort pendent fins al mas d'Arminyà. Des d'ací eixirem direcció est per la lloma pràcticament plana fins a trobar l'antic camí del riu (empedrat i amb bon estat de conservació) que en fort descens ens porta al llit del riu Llucena. Des d'ací prenem una pista forestal a la dreta que ens porta fins al naixement del riu Llucena i la zona recreativa i font) i que enllaça en la seua part final amb la carretera de Llucena al riu, la qual seguim durant 1500 m. fins a finalitzar la ruta en el mas d'Hilari (zona amb pàrquing i de fàcil accés)

Tornar a la pàgina del mes