CAMINADA DEL MES

Diumenge 13 de maig de 2.012

Benassal - Ermita de Sant Cristòfol - Font d'En Segures - Font de l'Ombria - Benassal

16,22 Km.

 Altitud mínima: 720 metres, màxima: 1.122 metres
Desnivell acumulat pujant: 774 metres, baixant: 808 metres
Grau de dificultat: Moderat
Temps: 3 hores 37 minuts
Finalitza al punt de partida (circular): Sí
Coordenades: 2030

** Farem el recorregut invers al descrit en la ruta *** Pots vore fotos del recorregut des d'ací **

(Informació treta de Wikiloc, autor criberes)

La ruta comença en el camí dels Serraes que naix junt amb el Pavelló poliesportiu, on s’ha instal·lat un panell informatiu, i en el seu primer tram coincideix amb la senda de gran recorregut GR7 qual portarà al caminant fins a l’ermita de Sant Cristòfol, situada a 1.100 metres d’altura i des d'on es poden admirar el vast paisatge de la comarca. A continuació, la senda discorre per la famosa Font d’En Segures i per la nova planta embotelladora fins a arribar a la masia La Rualda, última referència abans d’agafar el camí fins a la Font de l’Ombria. Una vegada allí, l’excursionista podrà completar la volta fins a tornar al poble passant per les masies Foes de Dalt, La Foia i l’Algar. En paraules d’Héctor Orenga, president del Club de Muntanya de Benassal, "aquest recorregut permet contemplar el patrimoni paisatgista del terme de Benassal, rodejat de carrascars, rouredes i antigues zones abancalades, i que permet al caminant disfrutar d’un entorn agradable replet d’ancestrals fonts i masies".

AVÍS: Es necessari la inscripció prèvia per a poder participar en les caminades. No serà necessari efectuar la inscripció als caminants que disposen de la Llicència en vigor de la FEDME. Els que no complisquen alguna dels dues premisses NO PODRAN PARTICIPAR EN LES CAMINADES. (Pots vore la nota amb les Condicions de les caminades)