CAMINADA DEL MES

Diumenge 16 de setembre de 2.012

Mes de la Roca - Naixement Riu Cérvol

11,6 Km.

Altitud mínima: 817 metres, màxima:1.090 metres - Desnivell acumulat pujant: 522 metres, baixant: 518 metres
Grau de dificultat: Moderat - Temps aproximat: 4 hores 20 minuts - Finalitza en el punt de partida (circular):
 

Marxa ideal per a realitzar en mesos de maig, juny o setembre. Ja que transcorre per zones ombries i amb diversos tolls de riu on et pots tirar el capbussó si la calor estreny. La marxa ix un poc abans del Mas de la Roca, per a accedir a l’eixida cal desviar-se de la N-232 uns 5 km abans d’arribar a Morella (passada la Torreta i abans d’arribar al pont del Bergantes, poc després de la desviació a Vilafranca) s’agafa una pista asfaltada que ens porta uns 5 km amunt a l’eixida de la caminada.

Veurem abundants alzines centenàries a l’anada es desvia per la Font de la Donzella per a abaixar al Riu Cérvol i anar paral·lels a ell (de vegades es perd la senda pel que t’orientes per la direcció que has de seguir, el GPS i el sentit comú. Tot val) fins a arribar a una balma baix d’ella es troba el Toll Blau una dels llocs mes bonics de la ruta, després de baixar al i tornar a pujar a la balma, ens encaminem a la Torre Carcellera, una Masia damunt de la roca i des d’allí vorejant-la al naixement del Riu Cérvol on tenim un altre toll per al capbussó si abelleix). Després de disfrutar d’aquest paratge tornem a tancar el círcol fins a la Torre Carcellera i d’ací per una senda que puja, tornada a l'inici de la ruta.

NOTES DE L'AUTOR:

Encara que són menys de 12 km mereix al pena dinar en ruta , ja que part de la caminada transcorre per senda poc visibles i gens visibles, fàcil de perdre’s si se’n va amb presses, per un altre costat la xopada els els tolls requereix tranquil·litat , no presses per a acabar abans del menjar. Pots vore fotos del recorregut de preparació.

Per descomptat molt recomanable ficar en la motxilla vestit de bany, sabatilles de riu i tovalla.

AVÍS: Es necessari la inscripció prèvia per a poder participar en les caminades. No serà necessari efectuar la inscripció als caminants que disposen de la Llicència en vigor de la FEDME. Els que no complisquen alguna dels dues premisses NO PODRAN PARTICIPAR EN LES CAMINADES. (Pots vore la nota amb les Condicions de les caminades)